Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: Think Green, Baby! Πως να επιλέξεις οικολογικά καλλυντικά

Think Green, Baby! Πως να επιλέξεις οικολογικά καλλυντικά
Makeup

Think Green, Baby! Πως να επιλέξεις οικολογικά καλλυντικά

Πως να επιλέξεις οικολογικά προϊόντα μακιγιάζ και γιατί.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πώς εσύ και το μακιγιάζ σου επηρεάζεις τον πλανήτη; Είσαι στο σωστό μέρος αν θέλεις να ανακαλύψεις μερικούς καλούς λόγους για να αρχίσεις να επιλέγεις eco friendly ή αλλιώς οικολογικά καλλυντικά.

Sustainable καλλυντικά

Θέλω να σε ενημερώσω ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια συσκευασίες καλλυντικών πετιούνται από όλους εμάς, για να μη σου πω ότι οι περισσότερες από αυτές είναι πλαστικές.

Οι εταιρίες που ενδιαφέρονται για την βιωσιμότητα των συσκευασιών τους γίνονται όλο και περισσότερες. Ακόμα, πλέον είναι πολλοί αυτοί που σε συνδυασμό με το μακιγιάζ τους σκέφτονται και τον πλανήτη. «Sustainable ή βιωσιμότητα» είναι οι λέξεις κλειδιά που αναζητάς. Συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά. Μείωση του αντίκτυπου παραγωγής στο περιβάλλον και ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού. Αυτά είναι μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα sustainable προϊόν.

 

Vegan προϊόντα μακιγιάζ

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζεις, εξίσου σημαντικό, είναι η διαφορά ενός οικολογικού/φυτικού καλλυντικού από ένα απλό, κλασσικό και παραδοσιακό προϊόν. Τη διαφορά αυτή, θα την ανακαλύψεις στον κατάλογο συστατικών. Στην πραγματικότητα τα κλασσικά καλλυντικά περιέχουν ορυκτέλαια, συνθετικά συστατικά και τεχνητά αρώματα. Ενώ τα οικολογικά καλλυντικά, έχουν φυτικά στοιχεία, φυτικά έλαια, αιθέρια έλαια. Ακόμα έχουν ενεργά συστατικά και φυσικά αρώματα και φυσικά, όχι ζωικά παράγωγα ή υποπαράγωγα αυτών. «Vegan ή vegan friendly» άλλη μια λέξη κλειδί που θα σε βοηθήσει να βρεις όλα τα παραπάνω σ’ ένα προϊόν. Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες μακιγιάζ (eco friendly) διασφαλίζουν επίσης ότι τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούν, έχουν αναπτυχθεί με τρόπο που είναι καλός για τον πλανήτη.

Cruelty Free

Τρίτη λέξη κλειδί για σένα: «cruelty free». Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υιοθετήσει τον cruelty free τρόπο παραγωγής. Τα προϊόντα τους φέρουν το πολυαγαπημένο κουνελάκι (- σήμα κατατεθέν της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τα προϊόντα αλλά και οι διαδικασίες παραγωγής δεν βλάπτουν τα ζώα ή τους οικοτόπους τους. Είναι απαλλαγμένα από σκληρότητα. Οι δοκιμές σε ζώα είναι συχνά επώδυνες και προκαλούν τον πόνο και το θάνατο εκατομμυρίων ζώων κάθε χρόνο.

Parabens Free

Προσοχή στα parabens! Συνδέονται με τα συστατικά που περιέχει ένα προϊόν και ο σκοπός της χρήσης τους είναι να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια και ανθεκτικότητα στο προϊόν. Είναι καιρός, λοιπόν, να γίνουμε πιο καχύποπτοι όσον αφορά στο τι επιλέγουμε για την επιδερμίδα μας. Ας δώσουμε τη δέουσα προσοχή και ας φροντίσουμε να απαλλάξουμε τον οργανισμό μας από περιττές χημικές ουσίες που δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο μεγάλη βλάβη μπορεί να προκαλέσουν.

Νομίζω πως σε βοήθησα αρκετά. Τώρα είσαι έτοιμη να ξανασκεφτείς τον τρόπο που επιλέγεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου. Να θυμάσαι, υπάρχει ένας πλανήτης και πρέπει να νοιαστούμε όλοι γι’ αυτόν. Think Green, Baby!

Δείτε επίσης

Φρέσκαρε το μακιγιάζ σου σε 5’
Makeup

Φρέσκαρε το μακιγιάζ σου σε 5’

Σε πόσες από εμάς έχει τύχει μετά από πολλές ώρες στη δουλειά, να χρειαστεί να πάμε κάπου αλλού μετά[...]

Διαβάστε περισσότερα
5 make up tips που θα απογειώσουν τα χείλη σου
Makeup

5 make up tips που θα απογειώσουν τα χείλη σου

Χείλη, μεγάλα, μικρά, λεπτά, χαμογελαστά ή πιο θλιμμένα χείλη, χείλη, χείλη, χείλη τόσα πολλά χείλη.[...]

Διαβάστε περισσότερα