Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: 3 συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου

3 συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου

3 συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου

Και ποιος/α δεν επιθυμεί υγιείς, μακριές βλεφαρίδες με πλούσιο όγκο; Πως όμως φροντίζουμε να τις περιποιηθούμε σωστά, ώστε να αντέξουν τόσο στο πέρασμα του χρόνου, όσο και στους εξωτερικούς ρυπογόνους παράγοντες που εκτίθενται καθημερινά; Υπάρχουν ορισμένες «κακές» συνήθειες που, όσο μικρές κι αν φαίνονται, είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία κι εμφάνιση των βλεφαρίδων μας. 

#1 Παραλείπεις το ντεμακιγιάζ 



https://www.queen.gr/omorfia/beauty-news/story/284938/trust-me-5-tips-me-ti-mascara-gia-ploysies-kai-pyknes-vlefarides

Ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε είναι η παράλειψη του ντεμακιγιάζ. Αυτό έχει ως συνέπεια, όχι μόνο να βλάπτουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας, αλλά και να ταλαιπωρούμε τις βλεφαρίδες οι οποίες επιβαρύνονται, με αποτέλεσμα να κολλάνε μεταξύ τους και τελικά να σπάνε.  

  

#2 Χρησιμοποιείς ακατάλληλα για το δέρμα σου προϊόντα ντεμακιγιάζ 



https://www.marieclaire.gr/beauty/make-up/best-of-mascaras-ola-ta-tips-tricks-pou-prepi-na-xerete-gia-entasi-sto-vlemma

Ακόμη ένα συχνό φαινόμενο είναι η χρήση προϊόντων που δεν αφαιρούν αποτελεσματικά τα υπολείματα του makeup από το πρόσωπό σου, με αποτέλεσμα να τρίβεις για ώρες τα μάτια σου βλέποντας τις βλεφαρίδες σου να πέφτουν. Αντ’ αυτού, προτίμησε μία περισσότερο eco-friendly λύση ντεμακιγιάζ, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενοι δίσκοι από 100% ανακυκλωμένα υλικά και ίνες μπαμπού. Είναι φιλικοί με το δέρμα, μη τοξικοί και αφαιρούν απαλά τους ρύπους. Τους χρησιμοποιείς με απλό νερό ή με το προϊόν της αρεσκείας σου. 

#3 Xρησιμοποιείς κακής ποιότητας mascara 

Το Α και το Ω σε ένα ολοκληρωμένο makeup είναι τα καλής ποιότητας προϊόντα που επιλέγεις να εντάξεις σε αυτό και στο νεσεσέρ σου. Πόσο μάλλον όταν φτάνεις στην περιοχή των ματιών, που είναι ευαίσθητη και απαιτεί υψηλής αξιοπιστίας προϊόντα. Η χρήση mascara αμφιβόλου ποιότητας έχει ως αποτέλεσμα να ερεθίσει τα μάτια σου και να φθείρει τις βλεφαρίδες σου. Γι’ αυτό προτίμησε να επιλέξεις mascara που θα περιέχει θρεπτικά συστατικά, θα έχει ελαφριά σύνθεση και δε θα βαραίνει το βλέμμα σου.  

 

Τώρα που γνωρίζεις τις 3 πιο καταστροφικές συνήθειες για τις βλεφαρίδες σου δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις πιστά την cleansing routine σου, ιδιαίτερα έπειτα από ένα “βαρύ” μακιγιάζ. Θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά και είναι βέβαιο πως το δέρμα και οι βλεφαρίδες σου θα σε ευγνομωνούν. 

Δείτε επίσης

Bride to be makeup

Bride to be makeup

Είναι γεγονός πως κάθε bride to be επιθυμεί να βρει το κατάλληλο μακιγιάζ που θα αναδείξει τη νυφική της εμφάνιση και θα δώσει λάμψη στην πιο γιορτινή ημέρα της ζωής της. Η κάθε μικρή λεπτομέρεια κ...

Διαβάστε περισσότερα
Ξηρό λάδι: γιατί να το εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Ξηρό λάδι: γιατί να το εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα ομορφιάς είναι το ξηρό λάδι προσώπου και σώματος, καθώς στο άκουσμα της λέξης «λάδι», το μυαλό μας πηγαίνει σε λιπαρές συνθέσεις που «βαραίνουν» την επιδερμίδα....

Διαβάστε περισσότερα