Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: Τα βασικότερα λάθη που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Τα βασικότερα λάθη που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Τα βασικότερα λάθη που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Είναι κι εκείνες οι φορές που, παρόλο που ακολουθείς τα ίδια βήματα καθημερινά στο μακιγιάζ σου, το συνολικό αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί και αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος. Μάλλον έχεις κάνει μερικά από τα παρακάτω λαθάκια που καταστρέφουν ένα makeup look. 


Δεν προετοιμάζεις σωστά την επιδερμίδα σου 

    Η σωστή προετοιμασία είναι το Α και το Ω για την τοποθέτηση οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ στο πρόσωπο. Πέρα από την κατάλληλη ενυδατική προσώπου και ματιών, είναι αναγκαία και η χρήση ενός λεπτόρρευστου primer που θα εξομαλύνει την υφή του δέρματος και θα δημιουργήσει ένα ενυδατικό πέπλο σε αυτό, περιμένοντας να υποδεχτεί το επόμενο βήμα. 
     
     
     
    Δεν κάνεις σωστό blend 
      Ακόμη ένα κοινό λάθος είναι όταν κατά την εφαρμογή του foundation ή/και του concealer δεν κάνεις το απαιτούμενο blend-άρισμα, ώστε να εφαρμοστεί ομοιόμορφα όλο το υλικό στο πρόσωπό σου και στα σημεία που το έχεις τοποθετήσει. Με το σωστό blend θα πετύχεις ένα φυσικό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στη σωστή κατανομή του προϊόντος στο δέρμα, δίχως αργότερα να «σπάσει» ή να τρέξει π.χ. το concealer
       

      Αμελείς τα φρύδια σου 
        Από τα πιο σημαντικά κι εκφραστικά σημεία του προσώπου μας είναι τα φρύδια, τα οποία και μεγάλο ποσοστό ατόμων αμελούν να περιποιηθούν και να μακιγιάρουν κατά την καθημερινή τους makeup routine. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις το σχήμα τους, βάσει όσων ταιριάζουν στο πρόσωπό σου, αλλά και να γεμίζεις τυχόν κενά που μπορεί να υπάρχουν με το κατάλληλο κρεμώδες μολύβι φρυδιών. Extra tip! Θυμήσου να τα χτενίζεις με ανοδική φορά πριν από κάθε «γέμισμα» κι έπειτα να τα χτενίζεις προς τα κάτω, για πιο ολοκληρωμένο βάψιμο. 
         

        Χρησιμοποιείς μη ενυδατικά κραγιόν 
          Last but not least ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στο μακιγιάζ σου είναι η χρήση πολύ σκληρών, με τα χείλη σου, κραγιόν. Τα χείλη χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση και τα κατάλληλα κραγιόν ή lipsticks που, όχι μόνο διατηρούν αναλλοίωτο το χρώμα για ώρες, αλλά ενυδατώνουν και αφήνουν μια μεταξένια αίσθηση. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς ακόμα περισσότερο προϊόν, ενώ καταφέρνεις να διατηρήσεις το αποτέλεσμα όπως ακριβώς το φαντάζεσαι, χωρίς να ταλαιπωρείσαι από ξηρά και σκασμένα με γραμμές χείλη. 
           
           
           
          Το tip της ID: Επίλεξε προϊόντα makeup που ταιριάζουν στις απαιτήσεις της επιδερμίδας σου (χρώμα, υφή, ανάγκη για καλυπτικότητα), περιέχουν πλούσια σε βιταμίνες συστατικά και κυρίως είναι vegan& eco-friendly, βοηθώντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

          Δείτε επίσης

          Γυναίκες «είδωλα» της μόδας και οι makeup επιλογές τους

          Γυναίκες «είδωλα» της μόδας και οι makeup επιλογές τους

          Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ένα από τα πιο iconic εξώφυλλα της Βρετανικής Vogue που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό. Πρωταγωνίστριές του, οι 40 πι...

          Διαβάστε περισσότερα
          Bride to be makeup

          Bride to be makeup

          Είναι γεγονός πως κάθε bride to be επιθυμεί να βρει το κατάλληλο μακιγιάζ που θα αναδείξει τη νυφική της εμφάνιση και θα δώσει λάμψη στην πιο γιορτινή ημέρα της ζωής της. Η κάθε μικρή λεπτομέρεια κ...

          Διαβάστε περισσότερα