Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο

Άρθρο: Λάθη στην εφαρμογή του ρουζ που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Λάθη στην εφαρμογή του ρουζ που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Λάθη στην εφαρμογή του ρουζ που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Αναπόσπαστο στοιχείο ενός ολοκληρωμένου makeup look είναι φυσικά το αγαπημένο μας ρουζ. Το αγαπάμε γιατί δίνει χρώμα, τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αφήνοντας ένα εκθαμβωτικό φινίρισμα. Υπάρχουν όμως μερικά λαθάκια που καταστρέφουν το μακιγιάζ και που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις!  

#1 Λάθος απόχρωση 


Ένα πολύ κοινό πρόβλημα στην επιλογή του ρουζ είναι η αγορά λάθος χρώματος που δεν ταιριάζει στην επιδερμίδα και στον χρωματικό της τόνο. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί στο εμπόριο είναι δεκάδες, όμως δεν ταιριάζουν όλοι σε κάθε πρόσωπο. Γι’ αυτό δοκίμασε να επιλέξεις εκείνη την απόχρωση που τονίζει τη φυσική ομορφιά της επιδερμίδας σου και δεν «χτυπάει» αφύσικα πάνω σου. Κι αν η επιλογή απόχρωσης είναι κάτι που σε παιδεύει, ρώτησε τους ειδικούς. 

 

#2 Δε χρησιμοποιείς το κατάλληλο πινέλο 


https://vogue.gr/beauty/sunset-blush-to-royz-sta-chromata-toy-iliovasilematos-einai-to-pio-kalokairino-trend/ 

Τα περισσότερα ρουζ συνοδεύονται από ένα mini flat πινέλο το οποίο δεν ενδείκνυται για την εφαρμογή του ρουζ. Αντιθέτως, προτίμησε ένα fluffy πινέλο με πυκνές και μαλακές τρίχες, που θα αγκαλιάζει τα μήλα του προσώπου σου και θα διευκολύνει την εφαρμογή του αγαπημένου σου ρουζ.  

#3 Επιλέγεις λάθος σύνθεση 

Πολύ συχνά επιλέγουμε προϊόντα μακιγιάζ που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πουδρένιες συνθέσεις είναι οι πιο διαδεδομένες και πολύ εύχρηστες, αν όμως έχεις ξηρό δέρμα προτίμησε να κινηθείς σε πιο compact υφή. Φυσικά, ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο makeup look σου, μπορείς να παίξεις και με τις υφές, επιλέγοντας ανάμεσα σε matte ή satin. 

#4 Το εφαρμόζεις μόνο στα ζυγωματικά 


https://www.instagram.com/andrewgallimakeup/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ed4b6cb7-2680-4cfd-85e7-b8d4f43feec2

Αν εφαρμόζεις κι εσύ το ρουζ ΜΟΝΟ στα ζυγωματικά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το ρουζ είναι στο νεσεσέρ σου για να δώσει ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο. Χρειάζεσαι μια μικρή ποσότητα στο ανώτερο σημείο των ζυγωματικών σου και με ό,τι έχει περισσέψει, κάνε απαλά περάσματα από τους κροτάφους και το τόξο των φρυδιών για ένα φυσικό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Προσοχή όμως! Το ρουζ δεν είναι μέθοδος contouring. Γι’ αυτό απόφυγε τις υπερβολές και τις χρωματιστές “σκιάσεις”.  

 

Κάθε makeup look είναι μοναδικό όπως και κάθε πρόσωπο που το φοράει. Αν θέλεις ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα, ακολούθησε αυτές τις μικρές, αλλά δραστικές, συμβουλές και θα δεις αμέσως τη διαφορά.  

Δείτε επίσης

Ξηρό λάδι: γιατί να το εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Ξηρό λάδι: γιατί να το εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα ομορφιάς είναι το ξηρό λάδι προσώπου και σώματος, καθώς στο άκουσμα της λέξης «λάδι», το μυαλό μας πηγαίνει σε λιπαρές συνθέσεις που «βαραίνουν» την επιδερμίδα....

Διαβάστε περισσότερα
Τι χρώμα κραγιόν να επιλέξεις ανάλογα το σχήμα των χειλιών σου

Τι χρώμα κραγιόν να επιλέξεις ανάλογα το σχήμα των χειλιών σου

Εσύ ήξερες ότι το σχήμα των χειλιών μας παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στο τι απόχρωση κραγιόν / lipstick ή gloss να επιλέξουμε; Αν όχι, τότε συνέχισε να διαβάζεις τα tips που ετοιμάσαμε για σένα.  ...

Διαβάστε περισσότερα